כאשר אנו שומעים שיר אהוב ברדיו או תוך צפייה בערוצי היו טיוב השונים, לא תמיד אנו ערים לעבודה הרבה אשר נעשתה מאחורי הקלעים בכדי שהשיר ישמע כמו שהוא נשמע. הקלטת שיר היא אירוע מרגש עבור הלהקה או הזמר, אך האדם אשר עומד מאחורי כל זה הוא טכנאי ההקלטות (להלן סאונד מן).
מיהו טכנאי הקלטות טוב
הכישורים שלהם זקוק סאונד מן הן רבים ומתבססים בעיקר על הבנה נכונה של הצליל שאמור לבקוע מהרמקולים. לימודי סאונד נפרשים על פני שנתיים שבמהלכן נרכשות מיומנויות שונות ובעיקר התנסות אמתית בעולם ההקלטות. לימודי סאונד באולפני פלוטו למשל, מאפשרים להתנסות באחד מאולפני ההקלטות מהמובילים בארץ.
סוגי ההקלטות
ישנם סוגים שונים של הקלטות, וכל להקה או זמר תמיד יודעים בבירור מה הם רוצים ולאיזה צליל הם מכוונים. אחת היכולות החשובות של הסאונד מן היא להצליח למצוא את הצליל המדויק ולהביא את הלקוח על בסיפוקו המלא. זמרים ולהקות הם עם שלא קל תמיד לעבוד אתו, אך האתגר הוא מהנה ביותר והתוצאות מביאות סיפוק רב. כל שכן תמיד יש לסאונד מן חלק בעיצוב הסופי של הסאונד וזו כבר סיבה טובה להיות מחלק מהעולם היצירתי הזה.
השם שלכם הוא חלק מתעשיית המוזיקה
לימודי הסאונד מכילים תחומים רבים שכל אחד מהם הוא נדבך בדרך תמונה המלאה. אמנם בסופו של דבר רק ניסיון רק בתחום יביא אתכם לדרגת מומחיות גבוהה, מאידך ישנן כיום תוכנות משוכללות מאוד אשר מסייעות להגיע לרמה גבוהה רק על סמך הכרה טכנית של התוכנה. בניגוד לימים שבהם ההקלטה נעשתה על גבי סליל אנלוגי (אשר ישנם כאלו שמעדיפים אותו), כיום ההקלטה היא ברובה דיגיטלית ועל כן היא גם מדויקת מאוד וניתנת לשליטה מלאה.
המקלדת הפכה לאחד הכלים העיקריים של טכנאי הקול, ובאולפן ההקלטות של ימינו בהחלט קל יותר להגיע לתוצאה הרצויה. כאמור במהלך הלימודים עוברים על כל תורת הסאונד למן התאוריה ועד לרמת קונסולה. אנשים אשר מחוברים ברוחם למוזיקה ויצירה בהחלט ייהנו להיכנס לתחום ולעבוד במקצוע שכול כולו נשמה. עבודה באולפני הקלטות או בהגברה של הופעות חיות ואפילו בתחום הרדיו והקולנוע היא מסעירה, מרגשת ומספקת עד מאוד.