עסקים: קורסים תחת הלחץ? כמה הצעות לשיפור…

הבדל מהותי בין עסקים גדולים לעסקים קטנים הוא דרג המנהלה: בשעה שעסק גדול פועל באמצעות שכבת הנהלה רחבה המתחלקת בסמכויות השונות, בעסק קטן מוטלות הסמכויות כולן על בעל העסק היחיד, או השותפים הבודדים. כך נוצר מצב בו מוטלות אחריויות הנהלת הכספים, המנהלה, שכר העובדים, תפעול שוטף וחומרי גלם וכד' על מספר מועט של אנשים.רבים מתקשים להתמודד עם לחץ מעין זה; כאשר הייתה מלכתחילה מטרתם להקים עסק מצליח ומתפקד, תוך הבנה שהדבר מחייב עבודה רבה וקשה, מוצאים עצמם בעלי העסקים מבלים את יומם בכיבוי שריפות וליטושים בירוקרטיים. כששואלים הם את עצמם מהי התועלת שהביאו להתפתחותו של העסק היום, אין מצליחים בעלי עסקים אלו להשיב על כך בצורה מספקת.

לטבוע בעסקים השוטפים

סיפורו של סיזיפוס מפורסם ברבים, וממש כשם שלא יכול היה הוא לעולם לסיים את משימתו נאמנה, כך גם בעל העסק מתמודד מדי יום עם עבודה שוטפת, מתישה ובלתי פוסקת. אז מה הוא, למעשה, ההבדל בין בעל עסק מצליח רגוע ושלו לבין בעל עסק מצליח מותש ולחוץ?

בעל העסק הרגוע והשלו משתמש, לרוב, בשיטת ניהול לפיה לכל משימה ולכל פעולה ערך חשיבות מסויים; כך, ישנן פעולות משמעותיות בהן יש לטפל באופן מיידי, ישנן פעולות אותן ניתן לפרוס על פני מספר ימי עבודה וישנן אפילו פעולות אותן ניתן להאציל על צוות העובדים.

מנגד, בעל העסק הלחוץ יזדעזע אם יתאר לעצמו את יומו במונחים של ערכי החשיבות של פעולותיו: במהלך מרביתו של יום העבודה, נגרר בעל העסק המותש והלחוץ לעיסוק קבוע בעבודה שוטפת ובלתי פוסקת. התנהגות זו מזינה את עצמה, ובעל העסק הלחוץ והמותש רק מוצא עצמו יותר לחוץ ויותר מותש, אל מול עבודה רבה יותר.

יאוש

תפעול נכון למנהל בריא ויעיל

ניתן לשים סוף להתנהלות לא בריאה זו של בעל העסק הלחוץ והמותש, ובקלות! אמנם יצירת התמונה של ערכי החשיבות של פעולותינו היום-יומיות הינה מזעזעת לראשונה, אך ניתן להפיק ממנה לקחים לאין קץ. מרגע שלמדנו מהם הפעולות המשמעותיות בסדר יומנו, נעשתה כבר מחצית העבודה.

המטלות הנוספות נחלקות למטלות אותן ניתן לפרוס על פני כמה ימי עבודה, ומטלות אותן ניתן להעביר לעובד המתמחה בתחום. מרגע שבוצעה החלוקה הנאותה של יום העבודה והפעולות הכרוכות בו, הופכת הפלגתו של בעל העסק חלקה וצלולה. מחלוקה נאותה של פעולות המנהל יכול כל עסק להרוויח, אך הרבה יותר מכך יכול להרוויח המנהל עצמו למען שפיותו.

אם אתם זקוקים לעוד מרווח נשימה בעסק, ניתן לקחת הלוואה של עד 100000 ש"ח – שבשאיפה תעזור לכם להכניס קצת אנרגיות חדשות ולחשב מסלול מחדש. בהצלחה!

הלוואה לעסקים

 

מאמרים נוספים