כל רכב מגיע בסופו של דבר למקום אחד ויחיד – מגרש לפירוק רכבים. כאן אין שום אפליה בין רכבי יוקרה, רכבי ספורט יוקרתיים או מיני ואן משפחתיים, כולם גומרים את חייהם באותו המקום בדיוק. כמובן שלכל רכב יש את תוחלת החיים שלו, אשר תלויה קודם כל בסוג הדגם וברמת האיכות והעמידות שלו. לאחר מכן, הדבר תלוי בבעלי הרכב, אשר אמור להקפיד על עריכת כל הטיפולים של הרכב בזמן וכמובן במוסך מורשה בלבד. תרבות הנהיגה גם כן משפיעה על תוחלת החיים של הרכב, היות וישנו הבדל בין רכבים שנהגו בהם בצורה עדינה וזהירה, לעומת רכבים שאולצו לטפס מדרכות ולנסוע בתנאי דרך קשים שאינם מתאימים ליכולות הפיזיות של הרכב. אך בסופו של דבר, בשלב כזה או אחר, כל הרכבים מזדקנים, מתקלקלים ומגיעים למצב שכבר לא משתלם להחזיק בהם. זה השלב שבו הם מוצאים את דרכם למגרש המיועד לצורך פירוק רכבים.
מגרש לפירוק רכבים – איך מגיעים אליו?
כאמור, השלב הסופי בחייהם של כל הרכבים הינו זהה – הגעה למגרש הרכבים לצורך פירוק. היום ניתן למצוא כמעט בכל צומת גדולה שלט גדול המפרסם חברה כזו או אחרת העוסקת בתחום של קניית רכבים לפירוק. חברות אלו מגיעות עד לבית הלקוח וגוררות על חשבונן את הרכבים הישנים והמושבתים שמועמדים לפירוק. הרכבים האלו נגררים למגרש הרכבים של החברה, שבהם הרכבים מפורקים לחלקים. חלקים שמישים משמשים לצורך חלקי חילוף עבור הרכבים של לקוחות החברה, ואילו חלקי הברזל השונים נמכרים למפעלים השונים אשר מתעסקים ברכישת ברזל לצורך מחזור ושימוש מחודש בו. ניתן היום למצוא חברות רבות המתעסקות בתחום, לכן מומלץ לבצע סקר שוק, לקבל מספר הצעות מחיר ורק לאחר מכן להחליט לגבי החברה שתרצו לעבוד עמה. המחיר נקבע בהתאם לסוג הרכב, המצב המכאני שלו, השנתון שלו, מצב השלדה שלו וכדומה.
לסיכום, רכבים ישנים אשר כבר סיימו את תפקידם ואין שום הצדקה כלכלית להמשיך להחזיק בהם, מוצאים את דרכם למגרש לפירוק רכבים. כמו כן, רכבים שעברו תאונה קשה או הורדו מהכביש, גם כן מומלץ למכור לקונה רכבים לפירוק.