קצת על אפיקי השקעה לכספי חיסכון

יש לא מעט אנשים שחוסכים במשך הזמן כספי חיסכון שמצטברים לסכומים יפים בחשבון הבנק. כמובן, שאומרים שטעות כלכלית בסיסית היא לתת לכסף לשכב בבנק, שכן ניתן כמובן להרוויח עליו תשואה שנתית נאה, ובכך לתת לכספי החיסכון לצבור עוד ועוד כסף עד שניתן לעשות בהם שימוש לכל מה שרוצים (בין אם להוצאות שוטפות, הוצאות מיוחדות, או הוצאות שמתכננים בעתיד).

כמובן שיש לא מעט אפיקי השקעה המוצעים לכספי חיסכון, אולם זה לא הופך את המצב לקל יותר. בעבר, עבור רוב האנשים הפשוטים, כל מה שהיה צריך לעשות, זה להפקיד את כספי החיסכון בפיקדון קצר מועד בבנק (פק"מ) לתקופה של שנה לפחות, כאשר הריביות היו מגיעות ל5% בערך ואז היה ניתן לשבת בראש שקט ולתת לכסף לצבור תשואות סולידיות.

עם זאת, לאור העובדה שבשנים האחרונות בנק ישראל הוריד את הריבית בצורה דרסטית, הריביות בבנקים היום מאוד נמוכות ולא ממש משתלמות כאפיקי השקעה, גם ככאלו סולידיים. כמובן, שהבנקים מציעים השקעות אחרות וסולידיות, כדוגמת מק"מ (מלווה קצר מועד) מטעם המדינה או אג"חים ממשלתיים, אך יש כאלו שיגידו שאלו גם אפיקים שהפכו להיות פחות משתלמים.

אפיק נוסף וחשוב שהיה בולט בשנים האחרונות, היה שוק הנדל"ן. שם אנשים היו רוכשים דירות להשקעה, לפעמים כספי החיסכון לפעמים באמצעות נטילת משכנתא נוספת, אולם לאור המשבר בשוק הנדל"ן ועליות המחירים, גם שוק זה הפך להיות בעייתי יחסית עבור משקיעים.

כמובן שבמצבים בהם האפיקים המסורתיים כבר לא מניבים כל כך, כל אחד יחפש לעצמו אפיק חדש עם תשואה סולידית. כמובן שבמקרים האלו תמיד יגידו שמומלץ לנסות את שוק ההון. חשוב לציין, שלא מעט אנשים מורתעים מלהשקיע כספי חיסכון בשוק ההון בעיקר מחוסר ידע או הבנה או גם אירועי עבר שגרמו לחוסר אמון רציני בשוק זה (ואפשר להגיד שדי בצדק).

עם זאת, כמובן שאי אפשר לשלול לגמרי את הבחירה בשוק ההון. אם יודעים לבחור בית השקעות מתאים, הפועל באופן שקוף ללקוחות, בשיטה מתקדמות ושמראה קבלות, אין כל סיבה לא לתת לכיוון זה הזדמנות. בית השקעות שהפך להיות מאוד בולט בארץ בשנים האחרונות הינו יוטרייד בית השקעות.

מדובר על בית השקעות בוטיק, הפועל באמצעות שיטת האלגו-טריידינג, שהינה שיטת מסחר אוטומטית שפועלת באמצעות אלגוריתמים מיוחדים שיודעים לזהות מגמות בשוק ההון ובהתאם לכך לבצע פעולות מהירות. יוטרייד בית השקעות, אינו גובה מלקוחותיו דמי ניהול ואף יכול לגרום למצב שבו תיק ההשקעות של הלקוח מרוויח גם כאשר השוק בירידה. זהו כיוון שבהחלט כדאי לבדוק.

 

 

מאמרים נוספים