ישנם לא מעט סוגים של הלוואות אשר ניתנות לגורמים פרטיים ועסקיים. אנחנו רוצים להציג בפניכם סוג נוסף של הלוואות שייתכן ויכולות לעזור לכם. הלוואות חברתיות. שנרחיב?
מה זה הלוואות חברתיות?
בדרך כלל הלוואות ניתנות בין גופים שונים לגופים או לאנשים פרטיים. כלומר, הלוואה יכולה להינתן דרך בנק, חברת ביטוח, חברות השקעות וגורמים פיננסים אחרים לעסקים, ארגונים, עמותות, מוסדות, או לאנשים פרטיים שזקוקים לכך.
הלוואות חברתיות הן מושג יחסית חדש ובמובן מסוים, הן מהוות חלק מהשינוי שחל בעולם הכלכלי, הפיננסי, החל מהעשור הקודם. למעשה, באמצעות הלוואות חברתיות, אנחנו יכולים לראות מסלול מעט שונה של מתן הלוואה. הניסיון להשתחרר מהתלות בגופים פיננסים גדולים ומעבר לכלכלה ישירה יותר, בין אנשים, ללא התערבות גורמים גדולים, בצורה הרבה יותר שקופה, יותר אמינה, ואפשר לומר גם הרבה יותר בטוחה ומשתלמת לשני הצדדים שמבצעים את העסקה ביניהם.
לפני שנסביר מהי הלוואה חברתית וכיצד היא מתבצעת בפועל, חשוב לומר, מדובר בהלוואות שיכולות להתאים לכל מטרה, בין אם זה הלוואות לעסקים, הלוואות לגורמים פרטיים, הלוואות גישור ועוד. הכל כמובן בהתאם ליכולת של אלה שמציעים את ההלוואה ולאלה שנוטלים את ההלוואה ולצרכים שלהם.
אז שנפרט לעומק?
למעשה מדובר בהלוואה שאדם נותן לאדם אחר, כאשר להבדיל מהלוואה רגילה שחבר מלווה לחבר, כאן מדובר במתן הלוואה שאיננה מבוססת על חברות, והרבה פעמים היא מתבצעת בין שני אנשים שלא מכירים זה את זה. מי שעורך את ההסכם ואחראי לכל העניין הפרוצדוראלי וכן ערב שההלוואה אכן תוחזר זה גוף שלוקח על עצמו את התיווך שבין המלווה ללווה.
זה עובד באופן הבא. מי שזקוק להלוואה פונה לגוף שמתעסק בהלוואות חברתיות, במעמד הפנייה, ניתן לבקש מאותו ארגון הלוואה בגובה מסוים. מה הלאה? ובכן, הארגון שאליו פניתם, פונה למלווים שעובדים איתו, וכך הוא מייצר עבורו הלוואה שיכולה להתאים לו, בתנאים שונים.
אותו ארגון, כאמור יוצר את ההסכם, קובע את התנאים בהתאם למה שהמלווה דורש, וכך ההלוואה יוצאת לפועל. הרעיון הוא, לספק הלוואות בתנאים הרבה יותר טובים ממה שהבנקים מציעים. נשמע טוב, לא ככה?