המדריך הסודי לחיבור אלחוטי: איך להגדיר חיבורים במחשבים כמו גאון טכנולוגי
אז החלטתם שאתם רוצים לחבר את המחשב שלכם לרשת האלחוטית, וזהו! הפכתם לחובבי טכנולוגיה! חיבור אלחוטי הוא אחד האתגרים הפשוטים ביותר בעולם המחשבים, אבל הוא גם אחד האתגרים היותר מתסכלים, שלא לומר מרגיזים. קל לעשות את זה נכון, אבל גם קל לגמרי לתפוס את הראש ולחשוב "למה עשה לי את זה?". אז בין אם אתם גיקים אמיתיים ובין אם אתם פשוט נמאס לכם לחבר כבלים ולא יודעים למה זה לא עובד, תפסו כוס קפה, שבו נוח ונניח את הבעיות בצד!
חיבור אלחוטי: הכוכב של המאה ה-21?
למרות שהחיבור האלחוטי היה כאן כבר כמה עשורים, הוא עדיין מצליח לספק הרבה הפתעות. רגעים של גאווה שבהם אתם מתחברים לרשת ללא כבלים, מהירים כהרף עין, יכולים להיגמר באחת השגיאות האיומות שידעה האנושות. מתי בפעם האחרונה חיפשתם "רשתות Wi-Fi" במחשב שלכם וראיתם את כל השמות הפיקנטיים שיצרתם? "הבוס לא רואה אותי", "הרשת של השכן" ו"משחק הנפילים שלי" – עכשיו זה הזמן שלנו לעבור על החיבור האלחוטי שלכם!
מהו חיבור אלחוטי וכיצד הוא עובד?
חיבור אלחוטי עובד על ידי שימוש בגלי רדיו כדי להעביר נתונים. אם ננסה להסביר זאת כמו בסרט סופרמן – המחשב שלכם הוא קלוד ואז הוא שולח את אותות הגלים הרדיו האלה למפריד שואל (ראוטר) הממוקם בביתכם. הברווז הראשי, הראוטר, כולל קופסה עם חוטים, שמתחברת לאינטרנט. ברקע, הערסים מוסיפים קסם לדינמיקה הזו ורק מביאים את הקפה!
שלב ראשון: בדיקה אם יש לכם את כל מה שצריך
- מחשב (כן, אתם בטוח יודעים את זה)
- ראוטר אלחוטי (מגרש גולף לא בחינם)
- דרייבר מתאים למחשב (שמעו, אתם לא רוצים לגלות שאין)
- סיסמת Wi-Fi (אל תתביישו, זה נקרא "גאווה")
ואם אין לכם ראוטר?
אז אתם נתקלים בבעיה, בלי הראוטר בגדול אתם על חוף בודד! הקפצו קטע לרנגל! אתם חייבים לדאוג שאנשים מהשכונה לא ייכנסו לכם לחשבון הפייסבוק. ברור שתוכלו לקנות ראוטר, יש המון דגמים. תבחרו אחד שמתאים לצרכים שלכם כמו שנבחר בגדים שנשארו במכירה.
שלב שני: הכנת המחשב
אחרי בדיקות ולאחר שווידאתם שאתם לא זקוקים למעבדה כדי לחבר את המחשב שלכם, הגיע הזמן לדלג על הקטע הזה של "יש לי חומרה לא נורא מתאימה".
איך לדעת אם המחשב שלכם כבר תומך אלחוטי?
- מקליקים על "מחשב זה" (או "מחשב")> "מאפיינים".
- מחפשים את הכתוב שהגיוני שיקרא “Wi-Fi” או “Wireless”.
- אם זה לא קיים? חברים, תדאגו לדאוג.
שלב שלישי: חיבור לרשת
הגענו לשלב החיבור עצמו! זה נשמע יותר מסובך ממה שזה באמת. פשוט עשו את הצעדים הבאים:
- לחצו על סמל ה-Wi-Fi במחשב. בדרך כלל תמצאו אותו בפינה הימנית התחתונה של המסך.
- בחרו את הרשת שלכם מרשימת הרשתות הזמינות.
- הכנסו סיסמת Wi-Fi המיועדת והחלה פולסו. שימו לב – אורך הסיסמה הוא שישה תווים לפחות ואסור שתכיל אותיות פוריות אם אתם קרובי משפחה לשכן.
- לחצו על "התחברות" ותיהנו מהקסם!
שאלות שכדאי לשאול לגבי התחברות אלחוטית:
- מדוע המחשב שלי לא מוצא את הרשת?
– זה יכול להיות בגלל שהראוטר מכוסה או שהדרייברים לא מעודכנים – תעקבו אחרי הצעד של "מה עושה דרייבר?" - האם צריך להחיות את הראוטר?
– לפעמים הראוטר צריך מנוחה כמו כולם. פשוט כנסו ונתק את החשמל והתחברו מחדש. - כיצד לשמור על חיבור טוב?
– לדאוג שהראוטר לא יהיה בתוך מגרה חשוכה, לשמור עליו ליד חלון כמו שאתם אוהבים להיות עצמי בטיסה! - איך לדעת אם המהירות שלי בסדר?
– באינטרנט יש כלים שחוסכים לכם הסבר עם מסר "חבר, אנחנו איטיים". - מה לעשות אם אני מקבל "שגיאת חיבור"?
– אל תיבהלו. זה קורה לכל מי שנפגש עם מחשב מעניין. בדקו את הסיסמה והאם הראוטר מחובר לחשמל!
סיכום: האם זה כל כך קל כאמור?
חיבור אלחוטי במחשב הוא לא אבן שואבת! כמו שאתם רואים כאן, אלה כמה צעדים פשוטים. עם קצת עבודת צוות עם הראוטר שלכם והכנת הציוד, תוכלו ליהנות מהרשת הא