מהו חוק הפיצויים הגרמני?

הגרמנים כיום חשים מחויבים לניצולי שואה אשר שהו במהלך מלחמת העולם השנייה במחנות וגטאות. מן הסתם הם פגעו אנושות גם בניצולים והגיע הזמן לקבל פיצוי הולם מהם. כאן נכתוב על נושא זה – מהו חוק הפיצויים הגרמני?

הסכמי ביטוח סוציאלי

בשנת 1975 הביטוח הסוציאלי נכנס לתוקף, באמצעות הסכמים שנחתמו בין ישראל לגרמניה, כך שלא מעט ניצולי שואה שעדיין נותרו בחיים, יכולים באמצעות עזרתו של עו"ד להגיש בקשה לקבלת קצבת זקנה ואף מעבר לכך, קצבת שארים. אולם אין כמעט אפשרות לטפל בנושא לבד, ובכדי לזרז את ההליכים, יש להפקיד את המלאכה בידי עו"ד מנוסה הבקיא בתחום.

גם יורשים זכאים לקבל פיצוי

חשוב לדעת שכפי שאתם פונים לביטוח הלאומי בכדי לקבל קצבת זקנה, הדבר איננו שונה מבקשה לקבל גמלה מהמקבילה לביטוח הלאומי בארץ – הביטוח הסוציאלי הגרמני. אם ניצול השואה הלך לעולמו, גם היורשים שלו יכולים לקבל את הגמלה שלו, אך יש לפנות אל עו"ד בכדי שיגיש את התביעה בצורה מסודרת.

עובדי גטאות

גם עובדי גטאות זכאים לקבל פיצויים מגרמניה, אולם לא היה זה קל לשכנע את הגרמנים לכן הדבר ארך זמן. הביטוח הסוציאלי בגרמניה משלם גם לניצולים שעבדו באותם הגטאות במהלך מלחמת העולם השנייה. משמע, גם מי שעבד בגטאות אותם הקימו הגרמנים, יכול לתבוע פיצויים. 

מהו חוק הפיצויים הגרמני?

באמצעות חקיקה של בית המשפט הסוציאלי בגרמניה, החליטו להעניק פיצויים לכל מי שנפגע במהלך השואה, לניצולים או בני הזוג שלהם ואף ליורשים.  על פי החקיקה ניתן להגיש  בסיוע של עו"ד, תביעה לקבלת פיצויים מגרמניה, וגם אותם ניצולים שבתחילה הגרמנים סרבו לשלם להם, באפשרותם להגיש שוב תביעה ואף לקבל את הכסף רטרואקטיבית.

מאמרים נוספים