עידן הקורונה הביא קפיצה רצינית למכירות המקוונות. גם החנויות והספקים האחרונים שעוד לא התחילו למכור בדיגיטל עשו את הצעד הזה. כך שכיום ניתן לבצע קניות ולמלא עגלות קניות בכל מה שאנחנו צריכים, ואת האספקה נקבל / נשלח במשלוח עד הבית. כמובן שהאופציה הזו שהיא נוחה ומאפשרת מאוד כרוכה בתשלום.
כאן צצה לה השאלה מה קובע את העלויות של משלוח ברחבי הארץ? יש כמה מדדים שמשפיעים על המחיר של משלוח של חבילות בארץ בסופו של דבר.
הפרמטרים שקובעים את העלות של המשלוח
- מרחק – הדרך שהחבילה אמורה לעשות מנקות השילוח ועד לנקודת הקלה היא משמעותית מאוד ביחס לעלות. ככל שהדרך ארוכה יותר כך העלות תהיה גבוהה יותר. כי הדבר מצריך טיפול ממושך שגם כרוך בהוצאות גדולות.
- גודל ומשקל – גודל החבילה והמשקל מהווים נתונים מכריעים ביחס לעלות. אין דומה שקית קטנה שמכילה פריט קל משקל, לארגזים טעונים סחורה. כך שאם אתם רוצים להזמין מוצרים כבדים צריך לבדוק מראש את היבט עלויות המשלוח. כי המשלוח יהיה הרבה יותר יקר כאשר החבילה מסורבלת וגדולה.
- שביר – חבילה שבירה מצריכה התייחסות מיוחדת. היא צריכה הגנה לכל אורך הדרך ואי אפשר לדחוס אותה לתוך הרכב סתם כך. במקרים רבים חבילה שבירה שמצריכה זהירות יתרה תהיה כרוכה בעלות משלוח גבוהה יותר.
- זמן אספקה – במידה וזמן האספקה דחוף, וחשוב להעביר את החבילה ליעדה בהקדם האפשרי, המחיר יהיה יקר יותר. ככלות הכול החבילה מקבלת טיפול מהיר במיוחד ועדיפות על פני חבילות אחרות שממתינות בסבלנות לזמנן.
- קומת אספקה – במידה ומדובר על שילוח עד הבית, הצורך לעלות לקומה חמישית או שישית, במיוחד אם החבילה כבדה וגדולה, ייקר את המשלוח גם כן.
> למידע מקצועי ופרטים נוספים בקרו באתר https://yahavlog.co.il!