תהליך החיפוש אחר מקום עבודה חדש, הוא תהליך שלא כולם יודעים איך להתמודד איתו על הצד הטוב ביותר. בעיקר, כי חיפוש העבודה הוא אירוע מלחיץ (כלכלית, משפחתית ונפשית), אך גם כי אתם צריכים להציג את עצמכם בצורה בטוחה ומקצועית, אל מול אנשים שבוחנים אתכם כל העת. ולכן, במיוחד כאשר מגיעים לשיח על השכר המבוקש, ציפיות השכר הן נקודת טורפה שמפילה אינספור מועמדים. ציפיות גבוהות מידי, מעידות על ביטחון יתר, וציפיות נמוכות מידי עלולות לגרום לכם להרגיש מנוצלים בתפקיד שלכם.
שיחת השכר בראיון עבודה – שאלות מכשילות ותשובות מקצועיות
חשוב להתמודד עם השאלות אודות ציפיות השכר במורה מקצועית וכנה, כדי להציג את עצמכם בראיון כמועמדים פוטנציאליים חזקים במיוחד. ולכן, אתם רוצים לשלב שלושה אלמנטים שאיתם תקבעו את ציפיות השכר שלכם:
- יש לבצע בדיקה במחשבון שכר – בדיקה זו יכולה להציג לכם את השכר הממוצע במשק למשרה דומה לזו אותה אתם רוצים להשיג. על בסיס נתונים יבשים של מועמדים רבים כמוכם.
- מידת המיומנות המקצועית – אם יש לכם יכולות מקצועיות מיוחדות במינן, או שצברתם ניסיון בחברות גדולות ומשפיעות, זו יכולה להיות סיבה לעלייה בציפיות השכר.
- שכר בחברה האחרונה שלכם – חשוב לבחון את השכר המצופה אל מול השכר שקיבלתם עד כה, כדי ליצור מדרגות שכר אך לא להגזים בדרישות שאתם מציגים. אל תשכחו מראיינים מכירים את המצב במשק, וייתכן מאוד שהם יכולים לברר מה הוא השכר הממוצע בחברה ממנה הגעתם.
הבנת הסביבה המקצועית והיכולות האישיות
הסתכלות מקצועית, נטולת שיקולים אישיים, היא לאו דווקא דרך המלך בכל הנוגע ליצירת ציפיות שכר מקצועית. אתם רוצים לקחת בחשבון גם את המצב האישי שלכם כדי להעריך מה הוא השכר שיאפשר לכם לצאת לעבוד ולפרנס את הבית בכבוד. יחד עם זאת, שמרו על מידה של רציונאליות בקביעת השכר, כדי להצליח לתפוס את תשומת הלב של המראיינים. בעתיד, תוכלו לגשת למנהלי החברה שלכם ולדון בהעלאת שכר, על בסיס התפוקה והכישורים שלכם כעובדים בחברה.
בהצלחה.