מס רכוש

רשות המיסים בישראל מחייבת כל אזרח בתשלומים שונים, בהתאם להכנסות, לרכוש ולנכסים שקיימים ברשותו. אחד המיסים הינו מס רכוש. מדובר על מס מסוים מאוד שנכון להיום עומד על שיעור אפס. כלומר, בפועל אין תשלום מס כזה. אם כי המס לא בוטל. וזה אומר שעלולים להיות שינויים בתחום, ובעלי קרקעות מסוימות עוד עלולים למצוא את עצמם ביום מן הימים חייבים במס רכוש.

המטרה של מס רכוש

מס רכוש הוא מס אשר הוטל על בעליהם של קרקעות שיועדו לבנייה על פי תוכניות המתאר האזוריות (קראו עוד בנושא), בשונה מקרקעות חקלאיות, אך בשלב הנוכחי הקרקעות הללו טרם נבנו. מטרת המס הינה לעודד את בעלי הקרקע לקדם תוכניות בניה. וזאת מחמת העובדה שעתודות הקרקע בארץ הינן מהנמוכות בעולם, מה שגורם לכך שהמדינה מקדמת את האינטרסים של בנייה נוספת וניצול מקסימלי של שטחים פנויים.

אילו סוגי קרקעות נכללות בחוק?

יש בחוק התייחסות למספר סוגי קרקעות. הראשונה הינה קרקע שהיא לא מוגדרת כקרקע חקלאית והיא פנויה. הגם שלא התקבל עדיין אישורים והיתרי בנייה לגביה. כמו כן קרקע פנויה שניצב עליה בשלב הנוכחי מבנה זמני. ועוד – קרקע שאמנם ניצב עליה בניין של קבע, אך הוא משתרע על שטח קטן משלושים אחוזים משטחו של השטח אשר התקבל עבורו היתר בניה. 

איזו קרקע אינה מחויבת במס רכוש?

קרקע חקלאית הינה קרקע שאינה מחויבת במס. החיוב במס נקבע לפי הנתונים הרשומים בתב"ע – תוכניות בניית ערים. זאת אומרת שאם יש לאדם ברשותו קרקע מסוימת שהיא אמנם פנויה ולא נעשה בה כל שימוש, גם לא שימוש חקלאי, אך בתב"ע היא רשומה כקרקע חקלאית, הרי הקרקע הזו לא תהיה מחויבת במס רכוש. כיוון שהיא אינה עונה להגדרת החוק בעניין.

ליווי מקצועי של עו"ד מומחה

רשויות המס בהחלט גובות מהאזרחים בישראל סכומים בלתי מבוטלים. סכומים שהיו יכולים להגיע לכסנו ולהרבות את ההון העצמי שלנו, מוקצים לרשות המס חרף רצוננו. אך חשוב מאוד שכל אזרח יהיה מודע כי ניתן לבחון באמצעות עורך דין לענייני מיסים כל מצב ולבדוק את האפשרויות להפחית את חיובי המס על פי דרישות החוק.

מאמרים נוספים