אילו היו מציעים לכם לעבוד בארה"ב ולהרוויח בדולרים בזמן שאתם יושבים בסלון ביתכם בתל אביב, הייתם מעוניינים? בשנים האחרונות מתאפשר לסוחרים מכל מקום בעולם לפתוח מחשב, להתחבר לתוכנת מסחר בקלות ובפשטות, ולהתחיל לסחור בבורסה האמריקאית. האנשים מאחורי ג'נרל טרייד, פלטפורמה מובילה למסחר בשוק ההון האמריקאי, עושים קצת סדר בדברים.
מסחר בשוק ההון – השוק האמריקאי לעומת השוק הישראלי
מה היתרונות של המסחר בבורסה האמריקאית עם התוכנות של "ג'נרל טרייד" על פני הבורסה המקומית? כל מי שמעונין להתחיל לסחור בשוק ההון מתלבט בשאלה: האם המסחר באמת יכול להפוך להכנסה עיקרית ולמשכורת חודשית סדירה?
התשובה חיובית כמובן, אבל כרוכה בדרך ארוכה של לימוד, בעבודה ב"מנות קטנות" תוך משמעת עצמית גבוהה, ובויתור על הרעיון להתעשר בתוך לילה.
לפחות בשנה – שנתיים הראשונות רצוי שלא תתפטרו מעבודתכם, ותתמידו במסחר אחרי אחרי שעות העבודה, עד שתהפכו למקצוענים. למידע נוסף על איך עושים הרבה כסף בשוק ההון.
מידע נוסף על שוק ההון:
שעות המסחר בארה"ב
המסחר אחרי שעות העבודה בישראל מתאפשר רק בבורסה האמריקאית, שם מתחיל המסחר בשעה ארבע וחצי אחה"ב ומסתיים באחת עשרה בלילה. וכך אפשר לנהל עסקת מסחר טובה אחת גם בין תשע בערב לאחת עשרה, או בין שש לשבע בערב, וליצור תוספת הכנסה .
בבורסה המקומית שעות המסחר הן בין 9:45 ל16:30, רוב הציבור בישראל לא מתפנה להביט במסכים בשעות האלו, ובוודאי שלא לבצע פעולות מסחר הדורשות מעקב אחרי מניה וריכוז.
מסחר בשוק ההון האמריקאי – פוטנציאל כספי גדול יותר
יתרון משמעותי נוסף של הבורסה האמריקאית הוא הגודל, היקף המסחר, והנזילות. נפח המסחר בוול סטריט נע סביב ה-150 מיליארד דולר בממוצע יומי, לעומת 300 מיליון בבורסה הישראלית.
היקף המסחר בוול סטריט מונע אפשרויות של הטיית מחירים הנובעת משוק קטן, ומונע מכם למכור מניות במחיר נמוך משרציתם. ככל שנפח המסחר גבוה יותר, יש יותר קונים ומוכרים ויותר ביקוש לסחורה שאתם מחזיקים. רק בבורסה האמריקאית יש לכם אפשרות לקבוע מחיר יציאה, ולמכור במחיר זה, בדיוק של סנט.
גודל השוק בבורסה האמריקאית, וכמות המוכרים והקונים בה, יאפשרו לכם לבחור היטב ונכון את המניה שבה תרצו לסחור. ממניות גדולות כמו אמזון למשל, שנסחרת מעל 700 דולרים, וכל תנועה קטנה שלה יכולה להניב דולרים רבים- ועד למניות קטנות וזריזות במחיר של עשרה דולרים, שיכולות להניב לכם בעליה או בירידה משמעותית רווחים נאים בכל עסקה.
שוק משוכלל ומפותח יותר
הבורסה האמריקאית, בואו נודה – משוכללת ומפותחת הרבה יותר מהבורסה הישראלית המקומית. סוחרים יומיים ירצו לבצע פקודות שורט כשהשוק בירידה, והדבר אפשרי בקלות ובנוחות רק בבורסה האמריקאית. בפלטפורמת המסחר של ג'נרל טרייד הדבר אפשרי גם במניות קטנות וללא כל מגבלה לעומת ברוקרים אחרים שאינם מאפשרים מסחר בשורט במניות קטנות יותר מעשרה דולרים. כמו כן, הפלטפורמה ידועה באפשרויות המסחר בCFD (חוזי הפרשים), עליהם ניתן לקרוא עוד במאמר הזה.
רוצים לרכוש או למכור מניה בפקודת market? תוכלו לעשות זאת רק בבורסה האמריקאית, ובגלל נפחי המסחר הגבוהים תקבלו גם בדיוק את המחיר שרציתם. הברוקרים של ג'נרל טרייד יאפשרו לכם לקבל את המניות בדיוק במחירים שביקשתם.
יותר מכך: המסחר בבורסה בישראל מתנהל רוב היום במחזורי מסחר נמוכים יחסית. סחירות דלה במניות פוגעת מאד באפשרות לבצע עסקאות. המחיר שבו תרצו למכור יכול להפוך למשאלת לב בלבד אם אין קונים.
מה הבעיה עם הבורסה הישראלית?
הבורסה הישראלית נפגעת לא רק ממחזורי מסחר נמוכים, אלא גם מתמורות פוליטיות ומרגולרציה מחמירה שיכולה "לחסל" ענפים שלמים. ראו למשל מה קרה כשתחום הסלולר נפתח לתחרות, ומניות חברות התקשורת קרסו ליותר משנה. דוגמא בולטת נוספת היא סקטור הגז: שני מחזורים של ועדות ומסקנות סותרות, גרמו לנפילות ולדעיכה מתמשכת בסקטור שיכול היה להצעיד את שוק ההון קדימה.
ולסיום, כדאי תמיד לזכור כי החברות הנסחרות בבורסה האמריקאית מושכות את תשומת ליבם של קונים בכל העולם. כאשר מניית פייסבוק מציגה דוחות טובים, אין גבול להתלהבות של רוכשים שיכולים להטיס את המניה בעשרה אחוזים ביום, כפי שארע אך לא מכבר. כשמכשיר אייפון חדש יוצא לשוק, יחסי הציבור עובדים שעות נוספות והתורים מחוץ לחנויות נראים במהדורות החדשות בכל העולם. סביר שתרצו להשתתף בחגיגה העולמית הזו, ולא לדשדש לשווא בזירה המקומית .