קבלנים רשומים, שלא כמו קבלנים שלא עברו תהליך מוסדר של רישום, יכולים לבצע פרויקטים בהיקפים משמעותיים. רק קבלן רשום יכול להשתתף במכרזים ולהשלים פרויקטים מאוד מורכבים. אולם, לא כל הקבלנים בעלי אותו הסיווג. נסביר על העלאת סיווג לקבלנים – קבלן ג' 1, מה הוא אומר ואיך להוציא.
מורשה למגוון עבודות בהיקף גדול
קבלן ג' 1 הינו סיווג מרכזי בענף הבניה. קבלן שנרשם וקיבל את הסיווג הזה עשוי לפעול בתחומי משנה מגוונים, כגון הקמת שלד של מבנה, עבודות שיפוצים ועוד. כלומר, קבלן זה מורשה לבצע מגוון רחב של עבודות, ובהיקף כספי ניכר למדי כגון היקף של מעל 4 מיליון ₪. חשוב לציין כי מי שפעל במשך זמן מה כקבלן כזה יכול להגיש בקשה לשינוי והעלאת סיווג. זאת לקראת ביצוע של פרויקטים בהיקפים אפילו יותר גדולים.
קבלן פרטי או חברה
חשוב להוסיף כי קבלן ג' 1 יכול, אך לא חייב, להיות בעל הרישום. נבהיר: הסטטוס המקצועי הזה יכול להיות משויך לאדם ספציפי, שהגיש את הבקשה.
יחד עם זאת, אפשר להגיש בקשה לקבלן רשום ג1 עבור חברה. כלומר, החברה יכולה להעסיק אנשי מקצוע בעלי ידע בקבלנות והיא זו שיש לה את הזכות לאחוז ברישום. חברה קבלנית ניתן למכור או לקנות, כחוק.
מי מקבל אישור קבלן ג' 1
על מנת לקבל את האישור יש צורך בניסיון מעשי ובתעודות מקצועיות לצורך רקע בתחום. כך לדוגמא, לרוב העוסקים בכך יהיו בעלי הסמכה של הנדסאים או מהנדסים או בעלי ניסיון מעשי כמנהלי עבודה או שעבדו לאורך זמן תחת קבלנים רשומים. לצורך קבלן הרישום מהסוג הנפוץ הזה ניתן להיעזר בעורך דין, כדי לצלוח את הבירוקרטיה יותר מהר ועם סיכוי מצוין להצלחה.